Έκδοση επιστημονικών περιοδικών

Οδηγός ιστοσελίδων / site map

Σύντομη βιογραφία του συγγραφέα-ερευνητή Δρ. Παπαγιαννόπουλου Βίκτωρος του Γεωργίου

 

“Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ –ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ –ΛΙΤΙΝΑ –ΛΙΘΙΝΟΥ –LITINUS –LATINUS» ΜΕ ΓΕΝΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΛΑΤΙΝΟ & ΠΕΛΑΣΓΟ”

του Δρ. Βίκτωρα Γ. Παπαγιαννόπουλου

Έκδοση 2014

 

 

«ΤΗΕ HISTORY OF ΤΗΕ FAMILY “PAPAGIANNOPOULOS – DELIGIANNIS – LITINA – LITHINOS – LITINUS – LATINUS” WITH GENARCHES (tribal-founders) THE ANCIENT KINGS LATINUS AND PELASGIAN» by Dr. Victor G. Papagiannopoulos

(The book is available only in Greek Language).

Edition 2014.

 

 

(ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ)

 

 

E-book

ISBN: 978-618-80049-8-6

Παραλαβή: με e-mail

Μορφή αρχείου: PDF

Τιμή: 15.00 Euro

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α.)

Παραλαβή: Βιβλίο (σε έντυπη μορφή)

ISBN: 978-618-81495-2-6

Παραλαβή με ταχυδρομείο

Τιμή: 20.00 Euro

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το Φ.Π.Α., ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής))

 

Ο Εκδοτικός Οίκος “VIPAPHARM”, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ –ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ –ΛΙΤΙΝΑ –ΛΙΘΙΝΟΥ –LITINUS –LATINUS» ΜΕ ΓΕΝΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΛΑΤΙΝΟ & ΠΕΛΑΣΓΟ» του Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Βίκτωρα Γ. Παπαγιαννόπουλου στις αρχές Ιουλίου του 2014.

Πρόκειται για την ιστορία της ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΙΤΙΝΑ και του κλάδου της στα Λαγκάδια, στην Αρκαδία, στην Πελοπόννησο με το ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ επίθετο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ή ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Το βιβλίο έχει γραφεί σε απλό ύφος, κατανοητό από όλους τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα διατηρεί την πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονική τεκμηρίωση κάθε πρότασης που εμπεριέχει.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου αποτελεί επίτομη ιστορία της Αρκαδίας, της Κρήτης, της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, της Τουρκοκρατίας σε Αρκαδία, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, και του βίου Προσωπικοτήτων (μελών της οικογένειας) κατά την Επανάσταση του 1821μ.Χ.. Παραθέτει στοιχεία για το περίφημο και υπαρκτό χρυσόβουλο των δώδεκα αρχοντόπουλων της Κρήτης, καθένα από τα οποία έλαβε ως φέουδο, από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα, από ένα δωδέκατο της Κρήτης. Επίσης, παρουσιάζει α) τις καταστροφές των αρχαιοτήτων και άλλων ιστορικών στοιχείων, που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των αιώνων, β) την ιστορία των συμβόλων και των οικοσήμων και γ) τον τρόπο ονοματολογίας των Ρωμαίων.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται με πλήρη τεκμηρίωση, τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι σύγχρονοι απόγονοι των αρχαίων Βασιλέων Πελασγού και Λατίνου είναι τα μέλη της οικογένειας Λίτινα στην Κρήτη, ορισμένα από τα οποία, έχοντας μετοικίσει κατά τον 12ο αιώνα μ.Χ. σε Θεσσαλονίκη και Αρκαδία, μετονομάστηκαν κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας σε Δεληγιάννης και Παπαγιαννόπουλος. Παρουσιάζονται α) η συνολική ιστορία της οικογένειας, β) τα οικόσημα της οικογένειας και η επιστημονική τους ερμηνεία, γ) το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας και δ) εξέχουσες προσωπικότητες της συνολικής οικογένειας και οι βίοι τους, δίχως να έχουν συμπεριληφθεί όλες. Σε αυτό το σημείο το συνολικό δέντρο χρειάζεται να αναπτύξει και τους άλλους κλάδους του, με την βοήθεια και την συνδρομή των μελών της οικογένειας και των αναγνωστών, ώστε σε μελλοντική νέα έκδοση να συμπεριληφθούν όλοι οι κλάδοι.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε ΚΡΗΤΙΚΟ, σε κάθε ΑΡΚΑ, σε κάθε ΕΛΛΗΝΑ και σε κάθε ΕΥΡΩΠΑΙΟ πολίτη, που αναζητά τις ρίζες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και τους σύγχρονους απογόνους των αρχικών Βασιλέων της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Οικουμένης. Επίσης αποτελεί ένα απαραίτητο βιβλίο και οδηγό κάθε σοβαρού Επιστήμονα που ασχολείται με την ιστορία, καθώς συγκεντρώνει όλες τις διαθέσιμες ιστορικές πηγές, που αναφέρονται στα μέλη της οικογένειας αυτής από το 1500 π.Χ. μέχρι σήμερα. 

Το βιβλίο προλογίζει ο Κρητικής καταγωγής, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας - Θεολογίας – Λογοτεχνίας, Άρχων Νοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Ακαδημαϊκός Φλωρεντίας της Ιταλίας, μέλος της Ακαδημίας Διακεκριμένων Επιστημόνων Ν. Υόρκης, Η.Π.Α., μέλος Διεθνούς Ακαδημίας Τεχνών-Γραμμάτων «Θεά Αθηνά», Δρ. Ιππότης Χάρης, Λαμπρότητας, Ομορφιάς, Μάλτας Αγ. Ιωάννου Ιεροσολύμων, Ιππότης «Αγ. Κωνσταντίνου του Μεγάλου» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Ηθικοφιλόσοφος & Ποιητής Σηφάκης Ιωάννης.

 

Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση από τον εκδοτικό οίκο “VIPAPHARM”.

 

Έντυπου βιβλίου ISBN: 978-618-81495-2-6 , Α΄ ΕΚΔΟΣΗ 2014, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17εκ. x 24εκ., ΣΕΛΙΔΕΣ: 378,

 

 

© Copyright-VIPAPHARM. All rights reserved

Ηλεκτρονικές επιστημονικές εκδόσεις