Εκδόσεις επιστημονικών περιοδικών

ΣΥΝΤΟΜΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

του Διδάκτορα Βίκτωρα Γ. Παπαγιαννόπουλου

 

 

Ο Δρ. Βίκτωρας Γ. Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Γιος του υποστρατήγου Γεωργίου Β. Παπαγιαννόπουλου, καταγόμενου από την Τρίπολη Αρκαδίας.

Σπουδές:

    1. Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης (1988) της οποίας υπήρξε και σημαιοφόρος,
    2. Πτυχιούχος Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1992),
    3. Πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993),
    4. Κάτοχος Μ.Δ.Ε. "Καλλυντικά – Κοσμητολογία" στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997). Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια ομοιοπαθητικής (1996) και
    5. Κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001).

Παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημίου σχετικά με Χημεία, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά, Φαρμακευτική Τεχνολογία, Κοσμητολογία, Φαρμακοοικονομία και άλλα μαθήματα της Φαρμακευτικής σχολής (άμισθος όπως επιβάλλουν η Ελληνική Φαρμακευτική Νομοθεσία και Ελληνική Φαρμακευτική Δεοντολογία).

Συμμετείχε σε ερευνητική εργασία με τίτλο "Αντιβακτηριοφαγικές ιδιότητες φυτών της Ελληνικής χλωρίδας" που πραγματοποιήθηκε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σε Βιολογικό Συνέδριο στην Πάτρα (1993).

Από το 1994 διευθύνει Φαρμακείο στην περιοχή του Δήμου Ζωγράφου στην Αθήνα.

Από το 1999 διεξάγει με δικά του έξοδα φαρμακοοικονομικής φύσεως επιστημονικές εργασίες με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του κόστους θεραπείας ασθενειών και παθήσεων που βαρύνει τους ασθενείς και τους πάσχοντες και την βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος υγείας.

Είναι μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών και της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας.

Τέλος από το 1999 έως σήμερα είναι μέλος της επιστημονικής και πολιτιστικής επιτροπής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

© Copyright-VIPAPHARM. All rights reserved

Ηλεκτρονικές εκδόσεις περιοδικών

web hosting and internet marketing by Siteowners Ltd